Speelronde 1 interne competitie

Dinsdag 10 september om 19:45 is de interne competitie begonnen met speelronde 1, hierin werd direct op het scherpst gestreden voor de punten.

Teun Meindersma wist met goed spel regerend clubkampioen Mark Folbert op de pijnbank te leggen. Vanuit de symmetrische Engelse opening ruilde Mark zijn paard voor de loper van Teun. Dit bleek geen goede keuze te zijn, met de twee actieve paarden wist Teun een pion te veroveren. Mark bleef strijden maar na een lange partij bleek de pion extra te veel van het goede. Met deze overwinning laat Teun direct zien dat hij dit seizoen meedoet voor het kampioenschap.

Bauke Vroom koos voor de Siciliaanse verdediging tegen Luca. Bauke kwam sterk te staan en zadelde Luca op met een dubbelpion. Luca wist echter gebruik te maken van de open c-lijn en kon door goede coördinatie van zijn stukken een pion winnen. Tot overmaat van ramp verloor zwart door onoplettendheid zijn paard, waardoor de overwinning naar Luca ging.

Bernard speelde zijn vertrouwde Engelse opening tegen Cris Jolmer. Wit kreeg wat ruimer spel maar durfde de zwakke centrumpion van Cris niet te slaan uit angst voor een tegenaanval. Na een foutloos middenspel van beide kanten wordt in het late eindspel de niet geslagen pion toch nog fataal voor wit, waarbij Cris in tijdnood wit elegant mat zette.

Pieter van Kammen en Gosse Wiersma speelden het Damegambiet waarbij Pieter in met middenspel een pion verloor maar hij kon nog stand houden. Door een fout in het eindspel verloor Pieter een stuk en daardoor ook de partij.

Douwe Kuipers en Frank van Bolhuis speelden een levendige centrumpartij die vroegtijdig vast kwam te zitten. Daarom werd snel de vrede getekend met een remise als resultaat. Misschien was de voetbalwedstrijd Nederland- Duitsland nog wel de voornaamste reden voor deze snelle remise 🙂

Overige uitslagen: Hein Bauke – Jos remise, Sjouke – Wiebe 1-0, Rens – Marina 1-0, Piet – Peter remise, Mark – Riemer 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven